Llibre Educació diferenciada: 50 respostes per a un debat, de l'Alfonso AguilóDes dels seus inicis, Bell-lloc ha estat una escola diferenciada. L’educació diferenciada reforça el caràcter personalitzat de l’educació que el col·legi ofereix als seus alumnes. 

Pel fet de ser una escola diferenciada, a Bell-lloc els nois aprenen en un clima acadèmic d’una gran sinceritat i obertura a l’hora de tractar les qüestions de gènere que afecten al seu creixement personal i al seu itinerari acadèmic. L’entorn diferenciat confereix al tracte entre professor i alumne un caràcter directe, cordial i respectuós, que potencia la formació personal i l’aprenentatge. Alhora, aquesta distribució de gènere possibilita que els professors es puguin adaptar amb eficàcia als ritmes de maduresa, les necessitats i els estils d’aprenentatge que motiven més els nois.

A diferència del que alguns detractors esgrimeixen, l’educació diferenciada pot contribuir de manera decisiva a combatre els estereotips de gènere: en un clima escolar masculí, els nois se senten més desinhibits a l’hora d’explorar amb profunditat territoris acadèmics que tradicionalment han estat patrimoni cultural de l’altre sexe. En el cas dels nois, l’educació diferenciada també contribueix a reduir la cultura antiacadèmica que en determinades edats caracteritza moltes de les actituds dels nois.

En definitiva: l’educació diferenciada és una opció escolar vàlida i legítima, avalada per nombrosos estudis científics publicats en revistes internacionals de prestigi. És un model educatiu present als països del nostre entorn, considerat per nombrosos sectors com una de les possibles respostes al fracàs escolar que pateix occident. 

En combinació amb l’educació mixta, les escoles diferenciades enriqueixen el panorama escolar d’un país, i augmenten les possibilitats de les famílies a l’hora d’optar pel model educatiu que consideren més apropiat per als seus fills.

Si voleu conèixer més a fons l’educació diferenciada, visiteu el següent enllaç: www.diferenciada.org

Llibre Educació diferenciada: 50 respostes per a un debat, de l'Alfonso AguilóTambé us recomanem la lectura del llibre digital "Educació diferenciada: 50 respostes per a un debat", de l'Alfonso Aguiló.

DESCARREGAR LLIBRE

 

19 d'abril de 2018:
El Tribunal Constitucional ratifica la legalitat de l'educació diferenciada i el seu dret a rebre finançament públic.

Llegir Sentència del Tribunal Constitucional