Bell-lloc ofereix un programa de formació capdavanter en afectivitat i sexualitat

Programa Aprendamos a Amar

Els alumnes de primer i de tercer d’ESO han rebut aquests dies les primeres sessions del programa d’afectivitat Aprendamos a amar

Des d’aquest curs Bell-lloc oferirà un curs de formació de nivell universitari sobre qüestions d’afectivitat i sexualitat. El curs s’emmarca en el pla de formació general del col·legi, i compta amb l’expertesa del Instituto Desarrollo y Persona de la Universitat Francisco de Vitoria de Madrid. 

Aquesta formació ha estat liderada per l’equip d’investigadors de la professora Nieves González Rico, llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat de Valladolid; màster en sexologia i experta en mètodes naturals de regulació de la fertilitat i educació afectiva i sexual; màster en ciències de el matrimoni i la família en l'especialitat universitària de pastoral familiar pel pontifici Institut Joan Pau II i monitora d'educació afectiu-sexual. 

Tal com afirma González Rico, “Viure adequadament la sexualitat i l'amor, és una font segura de felicitat.” Les xerrades impartides pels monitors encarregats parlen amb claredat i respecte, i responen a les inquietuds afectives i sexuals dels alumnes amb un llenguatge adequat a la seva edat. Les sessions giren entorn a la proposta de viure la sexualitat i l’afectivitat a l'altura del valor que té una persona. Les persones es mereixen una relació sana amb el seu cos i el dels altres, i per tant aprendre a conèixer-ne el llenguatge és fonamental per desenvolupar hàbits afectius sans.  
Els tallers de formació comencen amb un qüestionari anònim on cada alumne pot preguntar les inquietuds que té en aquesta matèria. En base a les respostes dels alumnes, els educadors dissenyen la formació d’una manera personalitzada.

Notícies relacionades

Pares i mares imperfectes

Frank Bayer: “Hem de cridar als quatre vents que som pares i mares imperfectes perquè volem fills feliços, i sí, sovint la caguem amb una esbroncada fora de lloc perquè estem exhaustos [...]". 

Seguir llegint

Educant de Cara al Futur 2020

“La felicitat consisteix a viure instal·lat de forma sana en el present, superar les ferides del passat i mirar el futur amb il·lusió”, Dra. Marian Rojas Estapé psiquiatra reconeguda a nivell internacional i propera ponent del Educant de Cara al Futur d’enguany.

Seguir llegint

 Convivències del Consell de Curs a 1r i 2n d’ESO,  Convivències del Consell de Curs a 1r i 2n d’ESO

La passada setmana els alumnes de 1r i 2n ESO van realitzar les convivències del Consell de Curs on han tingut un taller sobre lideratge i posteriorment, han dedicat un matí de treball amb els seus PECs per tal de preparar el curs de la millor manera.

Seguir llegint

Pàgines